Lantai Kayu Bambu Baik Atau Lantai Kayu Adalah Baik

- Sep 11, 2019-

Pakai rintangan

Rintangan haus lantai bergantung kepada kekerasan bahan permukaan. Bambu adalah yang paling sukar di kilang. Ia mempunyai rintangan haus tinggi dan sama seperti jenis lantai lain. Rintangan haus intuitif terutamanya bergantung kepada rintangan haus cat permukaan. . Lantai kayu komposit dan lantai lamina menambah aluminium oksida di permukaan, dan rintangan haus adalah besar. Rintangan haus lantai kayu pepejal bergantung pada rintangan haus cat permukaan.

Rintangan kepada ubah bentuk

Buluh adalah struktur serat kasar dengan serat lurus yang disusun agar kurang terdedah kepada penyimpangan dan ubah bentuk. Kekuatan lenturannya secara umumnya 2-3 kali dari lantai kayu. Rawatan kelembapan lantai buluh kurang seragam dan kurang daripada lantai kayu, dan pekali penyusutan kering rendah. Serat lantai kayu disusun dengan rumit dan mudah dipintal dan cacat. Selepas lantai kayu dan lantai buluh direndam selama 24 jam dengan air, kadar ubah bentuk pengembangan lantai kayu adalah dua kali dari lantai buluh.

Toleransi

Buluh itu sendiri mempunyai keanjalan yang sesuai, yang dapat mengurangkan graviti kaki dan menghilangkan keletihan pada tahap tertentu. Laminate komposit lantai pada dasarnya tidak sukar, manakala lantai kayu pepejal terasa lebih selesa.

Nisbah harga

Oleh kerana tempoh putaran pendek buluh, ia boleh digunakan sebagai bahan mentah dalam 4-6 tahun, jadi harga lantai buluh hanya 1/2 dari lantai kayu pepejal. Harga lantai buluh di pasaran negara ialah 120-250 yuan / persegi. Kayu adalah sumber yang tidak boleh diperbaharui dengan tempoh putaran lebih dari sepuluh tahun, dan dasar kebangsaan menyekat putaran kayu. Jika keluarga biasa mahu memilih lantai kayu, sekurang-kurangnya akan menaikkan kos lebih daripada 2,000 yuan. Harga lantai kayu pepejal di pasaran negara adalah 250-400 yuan / persegi.

Bamboo Bathtub Caddy Tray Bath Tray Bath Caddy with Waterproof Bath Pillow 2